Final Design
Final Design
The Garden of Reflection was a brief provided to us by the Estates of the University of Lincoln. The task was to create a garden green space which would act as a refugee outside for students to sit on benches, but also as a thoroughfare between the new Medical School Building and the existing Isaac Newton Building. As well as this we were told the garden had to house 3 Apple trees which were cut offs from the original Isaac Newton Apple tree while also not blocking any water from draining into the local pond.
Working in a team of 5 people, we developed the concept that the garden would be split into three sections. Each of which would showcase with artwork one of Newton’s famous physics equations, the principles of motion. This would provide a thoroughfare between the two buildings and provide 3 different locations of respite for the people walking through the garden. Originally we used quite hard landscaping mixed in with grass areas and plantings.
We then pitched this idea to the Estates department, on the success of our pitch we worked alongside the landscape architects of the medical building to improve the design further. Which included choosing the plants and adding more planting spaces as well as altering the hard landscaping to soft landscaping which showcases off Newton’s discovery of splitting light.
Intial
Intial
1st Development
1st Development
2nd Development
2nd Development
Back to Top